No cóż. Widzę po ilości maili i PW, że jednak mapy są potrzebne.
Ok, koledzy - będę je wrzucał.
Skoro ktoś ich nie rozumie to trudno.
Korzystając z okazji odpowiem na kilka pytań.
Mapy robione są w IDV, który niestety oprócz niesamowitej pamięciożerności (Java), ma także swoje ograniczenia i dziwne zachowania - dlatego też ciężko mi będzie rozszerzyć katalog wykonywanych map.
Mapy nie są generowane automatycznie tylko ręcznie, robię to w wolnych chwilach w pracy, korzystając ze zdalnego połączenia z domowymi komputerami. Ponoć można IDV oskryptować, ale jak na razie nie zagłębiałem się w to aż tak głęboko.
Na mapie T850 jest grubość warstwy 1000-500 hPa z uwagi na fakt, że ten parametr jest bardziej skorelowany z sytuacją na poziomie 850 hPa niż ciśnienie atmosferyczne. Na mapie theta-e także będzie prezentowana topografia 1000-500 hPa zamiast ciśnienia. Jeśli chcecie to mogę mapy poziomu 850hPa z naniesionym ciśnieniem wrzucać dodatkowo, bo to akurat nie jest problemem. natomiast jednoczesna prezentacja ciśnienia i topografii nie jest możliwa (robi się totalna nieczytelność).
Parametry konwekcyjne będą, a właściwie już są - wrzucę jak je dopracuję wizualnie.
Mapy adwekcji (temperatury, wirowości) oraz omegi i frontogenezy, które wykonałem dla USA, jak na razie nie będą "przeniesione" na Europę - usiłuje przerobić oryginalne amerykańskie pliki, ale są z tym niesamowite problemy (trzeba alalizować kilkanaście tysięcy linijek kodu

)
Na razie to tyle.
czekam na sugestie i pomysły