1.
Na początek sugerowałbym zmianę przeglądarki na lepszą (chyba, że problem jest związany z możliwościami telefonu).
W nowszych przeglądarkach jest możliwość powiększania obszaru mapy, tak aby ławiej było wybrać konkretną lokalizację.
Genererowanie listy miast ma istotną wadę, bowiem to ogranicza liczbę meteogramów (dla GFSu jest aktualnie 33 lokalizacji).
Zastosowanie mapy pozwala wybierać 6720 meteogramów ustawionych w sposób regularny.
Stosowałem kiedyś podobną formę:
http://153.19.38.189/im/zadanie/WRF_ARW_12km.htm - większość funkcji już nie działa, chodzi tylko o formę.
Mogę częściowo do niej wrócić jeżeli jest taka potrzeba.
2.
Zmiana koloru szybkości wiatru, jest łatwa do zmiany. Jaka byłaby proponowana kolejność barw ?
3.
Nałożenie współrzędnych na daty - to także wymaga poprawy.
Nie zgodzę się jednak do końca w kwestii domyślnych meteogramów GFSowych - na bazie których wykonuje swoje wizualizacje.
Jest tam parę niepotrzebnych informacji np. zimą: LI, TT. Grubość warstwy 1000-500hPa też na meteogramie jest mało przydatne. Linia ciśnienia atmosferycznego jest za cienka oraz znaczniki szybkości wiatru są za duże i zlewają się z wektorami kierunku wiatru.
Dodatkowo wprowadziłem: grubość powłoki śniegowej, porywy wiatru, przydatniejsze parametry konwekcji: CAPE, MCAPE, CIN, temperatura powierzchni, widzialność ( z której akurat nie jestem zadowolony).
Oczywiście aktualna forma jest daleka od ideału z uwagi na brak merytorycznej krytyki do tej pory.
Dziękuje za uwagi.
Pozdrowienia
Juliusz