WRF

Aktualności: Prosimy o dodawanie na końcu wiadomości tagów w nawiasach kwadratowych, które pozwolą na szybsze wyszukiwanie interesującej treści.
Przykłady tagów: [2016] [pogoda] [burza] [prognoza] [grad]

Autor Wątek: WRF  (Przeczytany 21989 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #60 dnia: Styczeń 15, 2010, 14:16:50 pm »
2,10, 25m da się ?

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #61 dnia: Styczeń 15, 2010, 14:41:41 pm »
Żaden model tego nie wyliczy tak dokładnie.
Miałem na myśl np. dla wyższych poziomów np. 925hPa ~700m, 850hPa ~1250m
Pzdr
J


Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #62 dnia: Styczeń 15, 2010, 20:17:30 pm »
To wiem, ale wyniki relhum z tych poziomów chyba się da jakoś wyciągnąć, no nie ? :evil:

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #63 dnia: Styczeń 15, 2010, 23:30:03 pm »
Model liczy tylko dla 45 poziomów całej troposfery. Tak więc jest to za niska rozdzielczość żeby można było z sensem przeprowadzić taką operacjię.
Pzdr
J

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 16, 2010, 16:25:59 pm »
No to tylko jedną. Aha, jakbyś mógł poprawić wyświetlanie animacji domain_13, bo wyświetla tylko obrazki dla 15 godzin, a liczy się teraz więcej. I jak mógłbyś dodać do wyświetlania na stronę z tej domeny inne parametry, te już wygenerowane, ew. wygenerować pozostałe, te które się nie generują....  :mrgreen:  :D

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 16, 2010, 18:39:06 pm »
Wstawiłem na 30h. Generalnie jest problem z pozostałymi parametrami, bowiem one nadają się gdy skala mapy jest większa. Podaj jakie parametry Ciebie interesują.
Pzdr
J

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 19, 2010, 11:27:26 am »
Jeszcze malutka prośba. Do zobrazowań wstawiłbyś punkty:
50,868  20,623 - Kielce centrum
50,863  21,053 - Szczyt Św. Krzyż
PLS.  8-)

Model na razie w sumie się sprawdza.  :)


Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 19, 2010, 12:05:52 pm »
Ok, poprawiłem.
Od następnej prognozy powinno działac.
Pzdr
J

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 20, 2010, 12:56:20 pm »
Hmm... Sprawdź wszystkie współrzędne jeszcze raz. Zostały chyba ze starej domeny (tej większej).
Mamy teraz dwa Święte Krzyże...  :lol:  :mrgreen:
Looknij pls...

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 20, 2010, 13:11:03 pm »
Stara wersja św. Krzyża miała współrzędne:
50.9590 i 21.0519 rozumiem, że mam to wyciąć ?
Pzdr
J

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 20, 2010, 13:38:57 pm »
Chyba wyciąć. Niemożliwe, że by 0.1 ` dawało taką różnicę na zobrazowaniu... :shock:

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #71 dnia: Marzec 28, 2010, 09:02:04 am »
Juliszu czy mógłbyś już dodać na stronę parametry konwekcyjne dla Gór świętokrzyskich (lato idzie)  :mrgreen: (współrzędne dalej do bani są)  :(

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 01, 2010, 20:05:35 pm »
Coś tam wstawiłem. Co jest źle ze współrzędnymi.
Pzdr
J

Offline glus

  • Zastrzeżona
  • Junior Member
  • *
  • Wiadomości: 184
  • Miejsce pobytu: Kielce
  • Reputacja: 0
Re: WRF
« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 06, 2010, 12:33:35 pm »
Juliuszu nie dało by się wstawić plików tekstowych w całości dla określonej lokalizacji  domeny jak np: http://153.19.38.189/huragan/ARW_kie.txt dla całości obliczeń no do wykorzystania w jakimś arkuszu danych... :oops:

Offline juliusz

  • Admini
  • Ojciec Dyktator
  • *****
  • Wiadomości: 2258
  • Miejsce pobytu: Gdynia
  • Reputacja: 328
Re: WRF
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 07, 2010, 15:48:45 pm »
Na pewno się da, ale aktualnie nie mam na to czasu, przypomnij się za jakiś czas.

Pzdr
J
P.s. wstawiłem więcej parametrów konwekcji